TÜRK ŞİRKETLERİ İÇİN ALMANYA'DA YATIRIM VE ŞİRKETLEŞME FIRSATLARI TOPLANTISI

Kırklareli Ticaret Borsasının Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile düzenlediği "Türk Şirketleri için Almanya' da yatırım ve şirketleşme fırsatları" toplantısı Kırklareli Ticaret Borsasının Meclis Toplantı Salonunda yapıldı.
Yonetim Kurulu Başkanımız Turhan Altıntel ile Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri  Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Okan Özoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Sevgi Kalaycı ve Uzman Ezgi Erdem' in katıldığı Kırklareli Ticaret Borsası ve Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile düzenlenen etkinlikte, Almanya'ya yatırım yapma süreçleri, şirket kurma prosedürleri, vergi yükümlülükleri ve teşvik imkanları gibi önemli konular ele alındı. Ayrıca, Almanya'da iş kurma, şirket satın alma ve devralma fırsatları, ihracat destekleri ve nitelikli iş gücü göçü ile ilgili bilgiler paylaşıldı.

Toplantı kapsamında şu başlıklar öne çıktı:

Yatırım Yapma Süreçleri: Almanya’da yatırım yapmak isteyen şirketlerin izlemeleri gereken adımlar, bürokratik işlemler ve yasal prosedürler ele alındı.

Şirket Kurma Prosedürleri: Almanya’da şirket kurmanın yolları, gerekli belgeler ve süreçler hakkında bilgi verildi.

Vergi Yükümlülükleri ve Teşvik İmkanları: Almanya’da iş kuran şirketlerin karşılaşacağı vergi yükümlülükleri ve bu süreci kolaylaştıracak teşvikler üzerine kapsamlı bir değerlendirme yapıldı.

Şirket Satın Alma ve Devralma Fırsatları: Almanya’daki mevcut işletmeleri satın alma veya devralma fırsatları masaya yatırıldı.

İhracat Destekleri: Almanya’ya ihracat yapmayı planlayan firmalar için sunulan devlet destekleri ve finansman olanakları anlatıldı.

Nitelikli İş Gücü Göçü: Almanya’da faaliyet gösterecek Türk şirketlerinin ihtiyaç duyacağı nitelikli iş gücünü nasıl sağlayabileceği ve bu kapsamda sunulan göç fırsatları paylaşıldı.