GÜNCEL ENDEKS
550,00 TL
830,00 TL

TOBB 75. Genel Kurul Gerçekleştirildi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75’inci Genel Kurulu'nda Birlikte rahmet vardır diyerek İlimizin 5 Borsa ve Odası olarak beraber açtığımız standımızda, Yöremizin envayi çeşit peynirlerini, hardaliyemizin eşsiz tadını ve helvamızın damakta bıraktığı o kavruk tadı standımızı ziyaret eden TOBB Başkanımız Sn. M.Rifat HİSARCIKLIOĞLU'na ve misafirlarimize ikram ettik.

TOBB 75. Genel Kurul Gerçekleştirildi

Tarih: 1 Mayıs 2019 Çarşamba | Haberler

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75’inci Genel Kurulu
1- 3 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 75. Genel Kurulu nedeniyle TOBB İkiz Kuleler bahçesinde Oda/Borsalar tarafından kurulan Yöresel Ürünler ve Coğrafi ürünlerin tanıtıldığı stantta,
Kırklareli Ticaret Borsası, Lüleburgaz Ticaret ve Sanayi Odası, Lüleburgaz Ticaret Borsası, Babaeski Ticaret ve Sanayi Odası ve Babaeski Ticaret Borsası olarak yerimizi aldık.
Birlikte rahmet vardır diyerek 5 Borsa ve Oda olarak beraber açtığımız standımızda,
Yöremizin envayi çeşit peynirlerini, hardaliyemizin eşsiz tadını ve helvamızın damakta bıraktığı o kavruk tadı standımızı ziyaret eden TOBB Başkanı Sn.Rifat HİSARCIKLIOĞLU'na ve misafirlarimize ikram ettik.
Daha sonra Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip ERDOĞAN’ın da katılımıyla,
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ) Salonu’nda gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75’inci Genel Kurulu'na
Kırklareli Ticaret Borsası olarakYönetim Kurulu Başkanımız Sn Turhan ALTINTEL, Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Sn.Ruhan UZUNLAR ALTINTEL, Meclis Başkanımız Sn.Seyit Ahmet YILMAZ, YÖNETİM Kurulu Başkan Yardımcımız Sn.İsmail ALAYAYLA, YÖNETİM Kurulu Üyemiz Sn.Sunay İKİZLERLİ ve Meclis Üyemiz Sn.Hikmet YILDIRIM ile katılım gösterdik.

TOBB Başkanı Sn.M.Rifat Hisarcıklıoğlu genel kurul da yaptığı konuşmasında şunları söyledi :
" İcracı ve reformcu iş yapma tarzıyla ekonomide yeniden atılıma geçeceğimize inanıyoruz. Hiçbir engel, aşamayacağımız kadar büyük, hiçbir duvar yıkamayacağımız kadar güçlü değil. Gün, elbirliğiyle ayağa kalkıp koşma günü
Yaklaşık 1 senedir genel ve mahalli seçimlerle devam eden seçim süreci geride kaldı, önümüzde 4 yıllık seçimsiz bir dönem var. Bu fırsatı iyi değerlendirmeli, kesintisiz bir icraat dönemine çevirmeliyiz. İstikrar sürsün, Türkiye reformlarla büyüsün.
Ekonomiyi gündemin ilk maddesi yapmalıyız, rekabet gücünü artıracak yapısal reformları arka arkaya hayata geçirmeliyiz.
Zira ekonomide atılacak çok adım yapılacak çok iş var. Hükümetimiz seçim öncesinde bunun sinyalini verdi. Seçimler geride kaldığına göre artık hızla harekete geçilmesini bekliyoruz"
diye konuştu.

Cumhurbaşkankanımız Sn.Recep Tayyip ERDOĞAN da
"Ülkemizin 81 şehrinde faaliyet gösteren 365 oda ve borsamız büyük ve güçlü Türkiye davamızın ete kemiğe büründürülmesinde lokomotif görevi ifa etti. Oda ve borsalarımız kendilerini çağın yeniliklerine uydurarak, dijitalleşmeyi hızlandırarak hem verdikleri hizmetlerin kalitesini yükselttiler hem de daha derinlemesine analizler yapma imkânına kavuştular.İş dünyamız kendini geleceğe ne kadar hızlı hazırlarsa biz de o hedeflerimize o derece çabuk varırız. TOBB çatısı altında bir araya gelen 1,5 milyon girişimcimiz, temsilcisi oldukları yatırım, ihracat, istihdam dinamikleriyle geleceğimizin de güvencesidir. Sizlerin azmi, çalışkanlığı, dirayeti ve kabiliyetiyle önümüze çıkartılan engelleri birer birer aşarak hedeflerimize doğru yürümeye devam ediyoruz. Sizler ürettiğiniz, istihdamı artırdığınız, ihracatı yükselttiğiniz, yatırımlarınıza devam ettiğiniz, yeniliklere açık olduğunuz sürece Allah'ın izniyle bu ülkenin ve milletin önünde kimse duramaz. Türk malı ifadesi artık dünyanın dört bir yanında kalitenin sembolü haline gelmişse bu başarının altında sizlerin imzası var " sözleriyle oda ve borsaların ülke ekonomisindeki önemini belirtti.

Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip ERDOĞAN Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75’inci Genel Kurulu’nda Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) tarafından gerçekleştirilecek 2019 buğday ve arpa alım fiyatlarını da açıkladılar.
Cumhurbaşkanımız Genel Kurul'da yaptığı konuşmada,
"Toprak Mahsulleri Ofisi geçen yıl 1050 liradan alınan sert buğday, bu yıl yüzde 29 artışla ton başına 1350 lira olmuştur. Kaliteli buğday ise 1400 lirayı geçecektir. Arpa alım fiyatı yüzde 33 artışla ton başına 1100 lira olarak belirlenmiştir.
Ayrıca çiftçi kayıt sistemine kayıtlı üreticilerimize 200 lira mazot, gübre desteği yapılacaktır." diye belirtmişlerdir.
Toprak Mahsülleri Ofisi, 2019 yılı alım yapacağı buğday türleri için kriterlerini de açıkladı. İşte, o kriterler;

MAKARNALIK BUĞDAYLAR

1-Makarnalık Buğdaylar
(Tüm Makarnalık Buğdaylar)
2-Düşük Vasıflı Makarnalık Buğdaylar