Fire ve Zaiyat Oranları
Kotasyona tabi maddelerin fire ve zaiyat oranlarına ilişkin teamül kararları
Sıra | Cins | Karar |
1 | Adaçayı | %50 fire verir. |
2 | Armut | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
3 | Arpa | %3 fire verir. |
4 | Ayva | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
5 | B. Karkas | %3 fire verir. |
6 | Bakla Bamya | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %4'tür. |
7 | Balkabağı | %10 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
8 | Bamya | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %4'dür. |
9 | Bezelye | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %4'dür. |
10 | Biberiye | %20 fire verir. |
11 | Börülce | %2 fire verir. |
12 | Buğday Unu | %3 fire verir. |
13 | Buğday(Sert) | %2 fire verir. |
14 | Buğday(Yumuşak) | %3 fire verir. |
15 | Bulgur | %2 fire verir. |
16 | Burçak | %1 fire verir. |
17 | Canlı Büyükbaş | %8 fire verir. |
18 | Canlı Küçükbaş | %5 fire verir. |
19 | Çağla | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %4'tür. |
20 | Çarliston Biber | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %8'dİr. |
21 | Çavdar | %1 fire verir. |
22 | Çilek | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
23 | Darı(Ak) | %3 fire verir. |
24 | Defne | %15 fire verir. |
25 | Dere Otu | %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dİr. |
26 | Dolbiber | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %8'dİr. |
27 | Domates | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dİr. |
28 | Elma | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dİr. |
29 | Enginar | %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
30 | Erik | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
31 | Fide | %20 fire verir. |
32 | Greyfurt | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
33 | Havuç | %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
34 | Ispanak | %25 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'dür. |
35 | İncir | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
36 | Kabak | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her gecen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %4'dür. |
37 | Karkas Kemik | %25 fire verir. |
38 | Karnabahar | %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
39 | Karpuz | %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi İse %2'dİr. |
40 | Kaşar Peyniri | %5 fire verir. |
41 | Kavun | %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2"dİr. |
42 | Kayısı | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
43 | Keçi Boynuzu | %3 fire verir. |
44 | Kekik | %50 fire verir. |
45 | Kereviz | %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
46 | Kesme Çiçek | %20 fire verir. |
47 | Kestane | %5 fire verir. |
48 | Kiraz | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
49 | Kivi | %5 fire zaiyat, ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dİr. |
50 | Kuru Fasulye | %3 fire verir. |
51 | Kuru Sarımsak | %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
52 | Kuru Soğan | %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
53 | Lahana | %25 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'dür. |
54 | Limon | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
55 | Mandarin | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
56 | Marul | %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dİr. |
57 | Maydanoz | %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dİr. |
58 | Mercimek | %2 fire verir. |
59 | Mısır | %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
60 | Mısır | %3 fire verir. |
61 | Muşmula | %35 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dİr. |
62 | Muz | %5 fire zaiyat, ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dİr. |
63 | Nar | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
64 | Nohut | %2 fire verir. |
65 | P.Çek.Küspesi | %4 fire verir. |
66 | Pamuk Çekirdeği | %4 fire verir. |
67 | Patates | %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
68 | Patlıcan | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %4'dür.. |
69 | Pırasa | %25 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'dür. |
70 | Pirinç | %3 fire verir. |
71 | Portakal | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
72 | Preseli Pamuk | %2-3 fire verir. |
73 | Salatalık | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %4'dür. |
74 | Sivribiber | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %8'dİr. |
75 | Susam | %1.5 fire verir. |
76 | Şeftali | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
77 | Taze Mantar | %12 fire verir. |
78 | Taze Sarımsak | %2 fire zaiyat, ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
79 | Taze Soğan | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
80 | Tereyağı | %2 fire verir. |
81 | Turp | %15 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %2'dir. |
32 | Üzüm | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
83 | Vişne | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %3'tür. |
84 | Yağ Biberi | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %8'dİr. |
85 | Yapağı | %3 fire verir. |
86 | Yaprak Fasulye | %20 fire zaiyat. ürünün hasattan sonra her geçen zaman sürecinde oluşan nem kaybı doğal firesi ise %4'tür. |
87 | Yulaf | %2 5-3 fire verir. |
88 | Yün | %2 fire verir. |
89 | Zeytin | %1-7 fire verir. |