Kırklareli Ticaret Borsası' ndan arabuluculuk semineri

Kırklareli Ticaret Borsası TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi iş birliğiyle seminer düzenledi.

Arabuluculuğun güncel gelişmeleri ve TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezinin işleyişi ve çalışmaları hakkında katılımcılara bilgilendirme yapıldı.

Kırklareli Ticaret Borsası, iş dünyasında yaşanan hukuki sorunları, mahkemelere taşımadan çok daha kısa sürede ortadan kaldırmak ve böylelikle üyelerinin ticari ilişkilerinde zaman ve itibar kayıplarına uğramasının önüne geçmek amacıyla, TOBBUYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi iş birliğiyle, Kırklareli Ticaret Borsası' nda bilgilendirme semineri düzenlendi.

Seminerden önce söz alan Yönetim Kurulu Başkanımız Turhan Altıntel " Uyuşmazlıkların dostane bir şekilde çözümünü hedefleyen arabuluculuğun temelleri çok eski geçmişe dayanmaktadır. Uyuşmazlıkların dava yolu ile çözümü yerine, tarafların kendi iradeleri ile uzlaşarak uyuşmazlığa son vermeleri, toplumsal huzurun ve barışın sürdürülebilir hale gelmesi açısından tercih sebebi sayılmaktadır" dedi.

Kırklareli Ticaret Borsası' nda gerçekleştirilen seminere TOBB Uyum Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi Genel Müdürü Dr. Onur Yüksel de katıldı. Dr. Onur Yüksel’in gerçekleştirdiği sunumda; Arabuluculuğun Avantajları, Arabuluculuk Süreci, Tüketici Uyuşmazlıkları, Ticari Sözleşmelerde Arabuluculuk gibi konu başlıkları yer aldı.

Yüksel, “Arabuluculuk sistemi iş dünyamızda anlaşmazlıkların çözümü noktasında çok önemli bir adım. Toplumsal uzlaşmayı sağlamaya giden önemli bir olgudur. İki taraf da el sıkışarak ihtilafı ortadan kaldırıyor. Toplumun arasındaki çatışmayı da bitirecek bir esastır.

TOBB UYUM Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezi tüm ilişkilerinde dürüst, şeffaf ve tutarlı davranıp ve bu sayede güvene dayalı uzun süreli ilişkiler kurmaya çalışmaktadır. Taraflara tamamen gizli bir uyuşmazlık çözüm süreci ve güven ortamı sağlayıp, kazan-kazan ilkesini benimsemektedir. Ulusal ve uluslararası alanda; iş dünyamızın ve toplumun her kesimini ilgilendiren her türlü uyuşmazlıkların sürdürülebilir çözümlere kavuşmasının mimarı ve öncüsü olmak amacını taşımaktadır" dedi.

Toplantı, Gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı, soru cevap bölümünün ardından katılımcılar ve konuşmacının fikir istişareleri ile devam etti.